SUPERKNJIGA DOGAĐAJ: DESET OSOBINA

[addtoany]

10.5.2020. – DESET OSOBINA SUPERKNJIGOLJUBACA

Iako u vremenu izolacije nije bilo škole i vrtića, Gizmo i prijatelji učili su i vježbali putem društvenih mreža. I to ne bilo što! Postavili smo prilično težak, ali hvalevrijedan zadatak kako bi postali bolji Superknjigoljupci i bolji ljudi. Od 27.travnja do 8.svibnja usvajali smo 10 osobina koje bi trebale krasiti svakog Superknjigoljupca. Zajedno s Gizmom, Elom i Lukom kroz crtiće, zadatke, razgovore, igrice svaki dan vježbali smo i učili o drugoj dobroj osobini.

Prva osobina s kojom smo krenuli bila je HRABROST, a o njoj smo učili u epizodi o Davidu i Golijatu. David je vjerovao Bogu za hrabrost i zaštitu u svakoj nevolji i problemu. I zato je Bog  njemu dao, kao što može i nama danas dati, hrabrost umjesto straha kad se pouzdamo u njega.

Druga osobina koju smo usvajali bila je ISKRENOST koju smo učili kroz epizodu “Užarena peć”. Biti ISKREN znači ne varati, lagati i uvijek činiti ono što znamo da je istina i ispravno.

Treća osobina koja treba krasiti svakog Superknjigoljupca je POSLUŠNOST. Gizmo i Superknjigopljupci učili su da pravila postoje kako bi nam pomogla i zaštitila nas, a ne da naš život učine manje zabavnim!

Spremnost na PRIHVAĆANJE je slijedeća osobina. Nekada se može dogoditi da imamo odluku da svakoga prihvaćamo, koliko god drugačiji bio, ali tek kada se nađemo u situaciji da to pred svima pokažemo, postaje jasno koliko je to lako ili teško i koliko smo ozbiljni. Prihvaćanje smo učili zajedno s Elom u epizodi “Estera”.

Velika i nimalo laka osobina koju smo upoznali kroz epizodu o Izgubljenom sinu je PRAŠTANJE. Kad nas netko povrijedi, učini nam nešto loše ili nam kaže ružne riječi – najradije bismo mu vratili istom mjerom jer smo ljuti i povrijeđeni. Ali što slijedi poslije toga? Loš odnos ili prekid prijateljstva. Najbolje bi bilo duboko udahnuti, u sebi brojati do 10 i onda od srca oprostiti, ne uzvratiti istom mjerom.

Jako je važno imati u svom životu osobu od povjerenja, koja nas voli i želi samo najbolje za nas. I zato je POVJERENJE bila nasa sedma osobina. To bi za nas trebali biti roditelji, prijatelji koji nas vole, šira obitelj… ali i Bog. Bog ima plan za tebe, čak i ako ti ne vidiš taj plan!

Veliki izazov za sve nas bila je USTRAJNOST koja znači usmjerenost na neki cilj i misiju, bez obzira na strahove, okolnosti ili prepreke. Biblijski primjer ustrajnosti nam je bila epizoda o Pavlu i njegovom putu u Rim.

Još jedna osobina svakog Superknjigoljupca trebala bi biti spremnost na SURADNJU. Ela u današnjoj epizodi uči da se ljudi mogu promijeniti i da oni koji su bili protivnici mogu postati suradnici koji će raditi zajedno za veće dobro.

U epizodi o Ivani Krstitelju, Luka je učio, a i mi s njim, o ISKRENOSTI, našoj devetoj osobini. Vidjeli smo što znači živjeti iskreno i usmjeriti druge da budu sličniji Isusu.

Zadnja u našem serijalu osobina koje svaki Superknjigoljubac treba imati bila je spremnost na POMAGANJE. U našoj okolini sigurno možemo primijetiti djecu koja su slabija od nas, koju treba zaštiti od onih koji im se rugaju ili govore ružno, kojoj treba pomoć u nečemu što im slabije ide ili su siromašni. Žele li ostaviti dobar trag u životima ljudi, Superknjigoljupcima je ova osobina neophodna.

Bogatiji za deset osobina koje smo upoznali i zajedno vježbali, bili smo spremni izaći polako iz izolacije i prijateljima pokazati što smo usvojili.

Potražite na našem Facebook i Instagram kanalu zadatke i aktivnosti vezane uz 10 osobina!

Čitaj dalje

SUPERKNJIGA DOGAĐAJ: JARUNFEST 2018.

02.06.2018. - JARUNFEST, JEZERO JARUN ZAGREB   U organizaciji Crkve...

SUPERKNJIGA DOGAĐAJ: OSIJEK

27-28.10.2018. – OSIJEK Posjet Osijeku sastojao se od dva događaja:...

SUPERKNJIGA DOGAĐAJ: SUSRET VJEROUČITELJA

03.03.2019. – CRIKVENICA, SUSRET VJEROUČITELJA   Privilegija nam je biti...