Pravila o privatnosti

Hero image

Pravila o privatnosti

Tko smo mi?

CBN South East Europe je registrirana djelatnost humanitarne udruge Etno Nova u Republici Hrvatskoj, koja je zastupnik svih aktivnosti CBN-a (The Christian Broadcasting Network) u regiji jugoistočne Europe, OIB: 41488522238. 

Posjetitelji naše web stranice

Kada netko posjeti cbnsee.com, koristimo uslugu treće strane, Google Analytics, za prikupljanje standardnih podataka internetskog dnevnika i detalja o obrascima ponašanja posjetitelja. To radimo kako bismo saznali informacije poput broja posjetitelja na različitim dijelovima naše web stranice. Te se informacije obrađuju samo na način koji nikoga ne identificira. Ne pokušavamo i ne dopuštamo Googleu da pokuša otkriti identitete onih koji posjećuju našu web stranicu. Ako budemo željeli prikupiti osobne podatke putem naše web stranice, o tome ćemo javno obavijestiti. Jasno ćemo to objasniti kada želimo prikupiti osobne podatke i objasniti ćemo što namjeravamo učiniti s njima.

Upotreba kolačića od strane CBN SEE-a

Prihvaćanjem ovih Pravila o privatnosti prihvaćate i našu Politiku o kolačićima. Više o tome kako koristimo kolačiće možete pročitati ovdje.

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo sljedeće podatke:

 • Informacije o tome kako koristite našu web stranicu i radnjama koje poduzimate na njoj.
 • Podaci za kontakt, poput vašeg imena, titule, adrese, adrese e-pošte i broja telefona.
 • Demografske informacije poput vaših sklonosti i interesa.
 • Ostale informacije relevantne za ankete i / ili ponude.
 • Povijest darivanja i kupovine (imamo zakonsku obvezu ovo bilježiti).
 • Sve ostale podatke koje nam pošaljete putem web stranice putem popunjavanja obrazaca ili objavljenih komentara.

Što činimo s podacima koje prikupimo?

Ove informacije nam trebaju kako bismo razumjeli vaše potrebe i pružili vam bolju uslugu, a također, ali ne ograničavajući se na, sljedeće razloge:

 • Interno vođenje evidencije.
 • Te podatke možemo koristiti za poboljšanje komunikacije, usluga, proizvoda i promocija.
 • Možemo povremeno slati izvještaj o napretku službe, promotivne e-poruke o novim proizvodima, posebne ponude ili druge informacije za koje mislimo da bi vam mogle biti zanimljive koristeći kontaktne podatke koje ste naveli.
 • S vremena na vrijeme možemo također koristiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali u svrhu istraživanja tržišta. Možemo vas kontaktirati e-poštom, telefonom ili poštom. Te podatke možemo koristiti za prilagođavanje naših web stranica i druge komunikacije u skladu s vašim interesima.
 • Nikada nećemo dijeliti vaše podatke s drugim organizacijama, osim ako dio svojih poslova ne predamo trećim stranama od povjerenja (davateljima usluga, oursourcing).

Naš pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka

 • Komunikacija putem e-pošte – Suglasnost – e-mailove ćemo vam slati samo ako ste nam izričito dali pristanak za to. Postoje neke iznimke, na primjer, ako imate ugovor s CBN-om (kao što je prijava za korisnički račun), možemo vam poslati e-poštu (za koju u bilo kojem trenutku možete odjaviti pretplatu) na temelju uvjeta tog ugovora ili ako je izravno u vezi s donacijom, proizvodom ili uslugom koju ste napravili, kupili ili pretplatili, kao što je potvrda primitka donacije.
 • Pristup web stranici – Ugovorno – za pristup nekim dijelovima naše web stranice morate stvoriti korisnički račun. Čineći to, prihvaćate naše uvjete i dopuštate nam da obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo vam pružili ovu uslugu.
 • Donacije, kupovine ili pretplate – Ugovorno – ako donirate, kupite ili se pretplatite na neku od naših usluga, poput Superknjiga Akademije, Superknjiga kluba ili Superknjiga školskog materijala, moramo obraditi vaše osobne podatke da bismo pružili tu uslugu.
 • Obveze zaštite podataka – Pravno – Prema GDPR-u imamo obvezu osigurati da su podaci koje zadržavamo o vama ažurni te vas možemo povremeno kontaktirati kako bismo provjerili jesu li vaši podaci točni.

Radi jasnoće, ovaj je popis samo kratak sažetak nekih naših glavnih aktivnosti obrade. Za više informacija o nečemu specifičnom kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka na [email protected]

Suglasnost za vaše osobne podatke

Prihvaćanjem ove obavijesti o privatnosti dajete nam dozvolu za obradu vaših osobnih podataka isključivo u identificirane svrhe. Možete u bilo kojem trenutku povući pristanak koristeći svoje pravo na ograničenje obrade. Molimo kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka slanjem e-pošte s vašim zahtjevom na [email protected]. Naš službenik za zaštitu podataka osigurat će da CBN SEE udovolji vašem zahtjevu u roku od mjesec dana od primitka i osigurati će da se zaustave aktivnosti obrade koje su se temeljile na prethodno danom pristanku.

Podaci posebne kategorije koje biste mogli odlučiti podijeliti s nama:

S vremena na vrijeme možemo prikupljati, pohranjivati i obrađivati podatke posebne kategorije koje dijelite s nama iz određenih razloga. Ovi podaci mogu uključivati podatke o rasi, etničkom podrijetlu, politici, religiji, zdravlju, seksualnoj orijentaciji ili podatke o djeci. Pohranjivati ćemo jedino podatke posebne kategorije koje dobrovoljno podijelite s nama – te samo prikupljati, pohranjivati i obrađivati te osjetljive podatke u svrhu koju nam dopuštate, uz vaš poseban pristanak.

Obrađivači kao treća strana koju koristimo za obradu vaših osobnih podataka:

Sve treće strane koje koristimo navedene su u nastavku ovih Pravila, pružajući jasne informacije tko ima pristup vašim podacima u svrhu za koju su bili namijenjeni. Imamo stroge ugovore sa svim našim obrađivačima kako bismo zaštitili vaše podatke.

Pohranjivanje podataka

Koristimo treću stranu kao davatelja baze podataka, DonorPerfect, za pohranu i upravljanje većinom naših osobnih podataka. DonorPerfect ima neke od najviših dostupnih akreditacija za sigurnost tehničkih i organizacijskih podataka. To znači da se vaši podaci čuvaju sigurni pod ključem. Za više informacija pogledajte podatke o usklađenosti tvrtke DonorPerfect.

WP Engine

Koristimo uslugu treće strane, WP Engine, kao hosting naše web stranice gdje pohranjujemo velik dio osobnih podataka koje ova web stranica prikuplja. Ova usluga ima certifikat o zaštiti privatnosti od EU-a i SAD-a. To znači da imaju iznimne standarde zaštite podataka u skladu s propisima Velike Britanije i EU, čime se vaši podaci čuvaju na siguran način. Za više informacija ovdje možete vidjeti WP Engine’s privacy notice.

E-mail pretplata

Za dostavu naših obavijesti i promocija putem e-pošte koristimo treću stranu, MailChimp. Prikupljamo statistiku o otvaranju e-pošte i klikovima koristeći standardne tehnologije, uključujući jasne gif-ove koji nam pomažu u praćenju i poboljšanju slanja e-pošte. Više informacija potražite u obavijesti o privatnosti MailChimpa na MailChimp’s privacy notice.

E-poštu ćemo vam slati samo sa sadržajem za koji ste dali pristanak ili je izravno povezan s proizvodom ili uslugom koju ste kupili ili pretplatili se na nju ili s donacijom koju ste dali.

 

Ukoliko primite e-poštu koju ne želite, možete ju zaustaviti jednostavnim klikom na gumb za odjavu pretplate na dnu svih naših poruka e-pošte. Neke se e-poruke kao što su potvrde donacije i račun za potvrdu kupnje automatski generiraju i za njih se ne može odjaviti pretplata.

 

Također možemo upotrijebiti vašu adresu e-pošte za slanje poruka i promocija za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti putem društvenih medija poput Facebooka i Instagrama.

Facebook

Kao CBN SEE ne želimo vam slati generičke poruke. Želimo vam poslati prilagođene poruke i promocije za koje mislimo da će vas zanimati. Da bismo to učinili, naša web stranica koristi Facebook Tracking Pixel za praćenje. Radi se o kodu na našoj web stranici koji Facebook-u govori koje ste dijelove na našoj web stranici posjetili i bilježi radnje koje ste poduzeli, poput kupovine putem naše trgovine ili prijave na našu mailing listu. Potom te podatke možemo upotrijebiti za slanje relevantnih komunikacija u pravo vrijeme. Da biste saznali više o tome koje se informacije prikupljaju i kako se koriste, pogledajte Facebook Data Policy.

Da biste se odjavili, prijavite se na Facebook i idite na www.facebook.com/ads/preferences. Ako niste na Facebooku, možete blokirati kolačiće treće strane u postavkama vašeg preglednika. Za više informacija pročitajte dokumentaciju za postavke preglednika vaše web stranice.

Osobe koje nas kontaktiraju putem društvenih medija

Za upravljanje interakcijama na društvenim medijima koristimo treću stranu, Hootsuite.

Ako nam pošaljete privatnu ili izravnu poruku putem društvenih medija, Hootsuite će poruku pohraniti na tri mjeseca. Neće se dijeliti s bilo kojim drugim organizacijama.

Osobe koje zovu našu liniju za pomoć

Kada nazovete našu telefonsku liniju za pomoć, u CBN SEE-u prikupljamo podatke o identifikaciji pozivne linije (CLI). Te podatke koristimo za poboljšanje njegove učinkovitosti i djelotvornosti. Snimamo pozive samo uz vaš pristanak. Ako je vaš poziv snimljen, koristit će se samo u svrhe obuke i nadgledanja. Svi se snimci poziva pohranjuju na sigurno mjesto i brišu se nakon devedeset dana.

Osobe koje nam šalju e-poštu

Za šifriranje i zaštitu prometa e-pošte u skladu sa zakonom koristimo Transport Layer Security (TLS). Ako vaša usluga e-pošte ne podržava TLS, trebali biste biti svjesni da svaka e-pošta koju šaljemo ili primamo možda nije zaštićena u prijenosu. Također možemo nadzirati bilo koju e-poštu koja nam je poslana, uključujući privitke datoteka, radi virusa ili zlonamjernog softvera. Imajte na umu da imate odgovornost osigurati da svaka e-pošta koju pošaljete bude u skladu sa zakonom.

Osobe koje koriste CBN SEE usluge

CBN nudi razne usluge za javnost. Treću stranu koristimo za rješavanje nekih zahtjeva publikacije, poput Reach Magazina i Power for Life, ali njima je dopušteno samo korištenje podataka neophodnih za slanje publikacija.

Sve narudžbe iz trgovine cbnsee.com ispunjava CLC International. Da bismo dovršili svoju narudžbu, trebamo s njima podijeliti neke vaše podatke. Međutim, CLC može koristiti vaše podatke samo u svrhu provođenja vaše narudžbe. Za više informacija pogledajte podatke o sukladnosti CLC-a.

Moramo čuvati podatke osoba koje su zatražile uslugu kako bi je pružili. Međutim, ove podatke koristimo samo za pružanje usluge koju je osoba zatražila i u druge srodne svrhe, uključujući, ali ne ograničavajući se na, informiranje o drugim uslugama ili promocijama za koje mislimo da bi vas mogli zanimati. Također možemo koristiti podatke o osobama koje su zatražile publikaciju koja će obaviti anketu kako bi se utvrdilo jesu li zadovoljni razinom usluge koju su primili.

Kada se osobe pretplate na naše usluge, svoju pretplatu mogu otkazati u bilo kojem trenutku (osim ako to nije drugačije navedeno) na vrlo jednostavan način.

Zadržavanje podataka

Vaše ćemo podatke zadržavati sve dok ste naš donator ili ste kupili neki od naših proizvoda ili ste pretplaćeni na neku od naših usluga ili ste dali svoj pristanak za to ili ako postoji ugovorna ili zakonska obveza da to učinimo, ili tamo gdje postoji legitimni interes. Ako se ne primjenjuje nijedan od tih razloga zadržavanja, nakon nekog vremena vaši će se podaci izbrisati iz naših sustava. Dužina vremena varira ovisno o prirodi podataka i načinu na koji su prikupljeni. Za sve detalje o pravilima zadržavanja CBN SEE kontaktirajte našeg DPO-a e-poštom na adresu [email protected].

Donacije i kupovine

Evidenciju o donacijama ili kupovinama dužni smo čuvati u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Vaša prava kao pojedinca

U bilo kojem trenutku dok imamo vaše osobne podatke ili ih obrađujemo, vi, subjekt podataka, imate sljedeća prava:

 • Pravo pristupa – imate pravo zatražiti kopiju informacija koje imamo o vama.
 • Pravo ispravljanja – imate pravo ispraviti netočne ili nepotpune podatke koje imamo o vama.
 • Pravo da budete zaboravljeni – u određenim okolnostima možete tražiti brisanje podataka koje imamo o vama iz naših zapisa.
 • Pravo na ograničenje obrade – ako se primjenjuju određeni uvjeti za ograničenje obrade.
 • Pravo prenosivosti – imate pravo da podatke koje imamo o vama prenijeti u drugu organizaciju.
 • Pravo na prigovor – imate pravo prigovora na određene vrste obrade kao što je izravni marketing.
 • Pravo na prigovor na automatiziranu obradu, uključujući profiliranje – imate pravo i na pravne učinke automatizirane obrade ili profiliranja.
 • Pravo na sudsku reviziju: u slučaju da CBN SEE odbije vaš zahtjev za pravo pristupa, mi ćemo vam navesti razlog zašto. Imate pravo na žalbu kao što je navedeno u nastavku.

Žalbe ili upiti

CBN SEE nastoji ispuniti najviše standarde pri prikupljanju i korištenju osobnih podataka. Iz tog razloga sve pritužbe koje u vezi s tim primamo shvaćamo vrlo ozbiljno. Potičemo osobe da nam na to ukažu ako misle da je naše prikupljanje ili upotreba informacija nepoštena, pogrešna ili neprimjerena. Pozdravljamo i sve prijedloge za poboljšanje naših postupaka.

Ova obavijest o privatnosti sastavljena je s tendencijom kratkoće i jasnoće. Ne daje iscrpne detalje svih aspekata CBN SEE-ovog prikupljanja i upotrebe osobnih podataka. Međutim, rado ćemo pružiti sve potrebne dodatne informacije ili objašnjenja. Sve zahtjeve za to treba poslati na niže navedenu adresu.

Ukoliko želite uputiti pritužbu na način na koji smo obrađivali vaše osobne podatke, možete nas kontaktirati na: admin@cbnsee.com.

Pristup osobnim podacima

CBN SEE nastoji biti što otvoreniji u pružanju pristupa pojedincima njihovim osobnim podacima. Pojedinci mogu saznati posjedujemo li bilo koje osobne podatke postavljanjem ‘Osobnog zahtjeva za pristup’ prema GDPR-u. Ako imamo podatke o vama, učinit ćemo sljedeće:

 • dati vam popis podataka;
 • reći vam zašto ih zadržavamo;
 • reći kojim subjektima se to može otkriti; i
 • dati vam primjerak informacija u razumljivom obliku.

Da biste uputili zahtjev CBN SEE-u za bilo kakve osobne podatke koje bismo mogli posjedovati, morate ga poslati u pisanom obliku i obratiti se našem službeniku za zaštitu podataka na niže navedenu adresu, ili možete poslati e-mail na [email protected].

Ukoliko se slažete, pokušati ćemo neformalno obraditi vaš zahtjev, primjerice pružanjem konkretnih informacija koje su vam potrebne preko telefona.

Ako imamo podatke o vama, možete nas tražiti da ispravimo bilo kakve pogreške tako što ćete se, ponavljamo, obratiti našem službeniku za zaštitu podataka.

Na osnovu GDPR-a imate i pravo brisanja, što znači da ako želite da izbrišemo bilo koji ili sve podatke koje imamo o vama, to ćemo rado učiniti. Jednostavno podnesite svoj zahtjev našem službeniku za zaštitu podataka e-poštom na adresu [email protected].

Prije nego što ispunimo bilo koji od zahtjeva navedenih u ovom odjeljku, trebati ćete nam dostaviti dokaz o vašem identitetu. Detaljna uputstva biti će dostavljena na zahtjev.

Linkovi na druge web stranice

Ova izjava o privatnosti ne obuhvaća veze unutar ove stranice koje se odnose na druge web stranice. Preporučujemo vam da pročitate izjave o privatnosti na ostalim web mjestima koja posjetite.

Izmjene ove izjave o privatnosti

Ova obavijest o privatnosti podložna je promjenama. Molimo da povremeno ponovno provjerite kako biste bili sigurni da ste stalno informirani o načinu na koji koristimo vaše podatke.

Službenik za zaštitu podataka

U skladu s GDPR-om, CBN SEE nadgleda službenik za zaštitu podataka kako bi osigurao da održavamo visoke standarde zaštite podataka u svakom dijelu naše organizacije. Naš službenik za zaštitu podataka je Jeremy Aldous-Fountain i s njim se može kontaktirati e-poštom na [email protected] ili na niže navedenoj adresi.

Kako nas kontaktirati

Ukoliko želite zatražiti informacije o našim Pravilima o privatnosti, možete nam pisati na adresu e-pošte: [email protected] ili nam pišite na:

Etno Nova & CBN SEE, Kosirnikova 76, 10000 Zagreb, Hrvatska.